Activiteit voor Stichting Vrijstad

Opbrengst van het huiskamer film festival


CULEMBORG • Lions Culemborg en Rotary Culemborg organiseerden vrijdag het eerste Culemborgse Film Festival om geld in te zamelen voor Stichting Vrijstad Culemborg. Na de film overhandigden Roland Kok (voorzitter Rotary Culemborg) en Martijn van Leeuwen (president Lions Culemborg) een cheque ter waarde van 500 euro aan de voorzitter van de stichting, Jo Marinussen.

De stichting Vrijstad Culemborg verzorgt activiteiten voor mensen met een (lichamelijke, verstandelijke of meervoudige) beperking. Er worden wekelijks sportactiviteiten georganiseerd zoals zwemmen en zaalsport. Ook zijn er tal van andere activiteiten die een meer incidenteel karakter hebben.

Acht verschillende woonkamers in Culemborg werden omgetoverd tot knusse bioscoopzaaltjes waar een verrassingsfilm werd vertoond. Het bleek om Woman in Gold te gaan, een film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Maria Altmann (Helen Mirren), een Holocaust overlevende die al jaren in gevecht is met de Oostenrijkse overheid om een iconisch schilderij van Gustav Klimt.